">

HUNGER

[Hunger-affisch]
Affisch från konsert i Oslo.

en fri-improvisationstrio från Oslo/Stockholm —

Hunger har spelat i Oslo, Stockholm, Göteborg, Gerlesborg och Moss.

Johannes Bergmark, Stockholm, instrumentuppfinningar, såg, moog, röst, surrealist och engagerad i Fylkingen (ny musik och intermediakonst) och FRIM (fri improviserad musik). Går just nu Elektronmusikstudions (EMS) 2-åriga EAM-linje. Han har turnerat i 10 länder och spelar med många av de främsta internationella improvisatörerna, i synnerhet Hal Rammel (USA) och Martin Klapper (DK/CZ). Han spelar i Cloudchamber (Stockholm), Fretlessarméén och Acrobatic Music (Norge), och i en rad tillfälliga projekt med teater och dans (fr.a. SU-EN Butoh). Han skriver också för bl.a. tidningen Gränslöst. Mer info på hans egen sida.

Bendik Hagerup, Oslo, stränginstrument, piano etc, är kompositionsstudent på Norges Musikkhøgskole, skribent och redaktör i Parergon, medlem i Ensemble Amarcord, som utan kontakt med andra bestämde sig för att improvisera fritt. De har spelat till Luis Buñuels debutfilm En Andalusisk Hund. Sommaren -96 spelade de på Ny Nordisk Kulturfestival i Halmstad, på flera festivaler i Norge och på OSLO IMPRO -97. Hans kompositioner har framförts internationellt och hans Fail Again är redan en hit.

Risto Holopainen, piano, hawaiigitarr mm, från Eskilstuna, bosatt i Oslo, komponist, skribent och redaktör i Parergon, har främst komponerat elektroakustisk musik, som framförts på flera internationella festivaler, men skriver också instrumentalmusik. Som friimprovisatör har han samarbetat med bl.a. Stefan Larsson och Gunnar Holmberg, som folkmusiker med den numera upplösta gruppen Sälta. Ingår också i den elektroniska improvisationsgruppen (x,y,z) med Maja Solveig Kjelstrup Ratkje och Asbjørn Flø. Mer info på hans egen sida.


Please contact Hunger!

The Bergmark Welcome Page

Updated the 24th of November 2007.

http://www.bergmark.org/hunger.html