Barnas Ultima-dag (BUD) at Vinterhagen, Sentralen, Oslo: Sprelltima i klanghagen by Drivhuset musikkverksted with Isak Anderssen, Johannes Bergmark, Jon Halvor Bjørnseth. Open workshop and concert with many unusual and invented instruments. Among hundreds of children and adults also Frode Barth and festival director Lars Petter Hagen played with us. Idea/concept: Drivhuset stiftelsen for musikalsk verkstedsarbeid.


Sprelltima – Drivhuset at Barnas Ultimadag BUD, building, preparing, rigging Johannes Bergmark plays stringed metal sheet at Ultima Festival 2017 from Johannes Bergmark on Vimeo. Prepared for “Barnas Ultima-dag (BUD)”, September 10th, 2017, Sentralen, Oslo.

Promotion text in norwegian below; pictures from preparations to the right.

SPRELLTIMA I KLANGHAGEN

Drivhuset musikkverksted inntar Vinterhagen og omskaper den til en klang-hage - et frodig orkester av klangtrær, buskofoner, lydsveiver, bråkebøtter, elektronisk små-plunder , løypestrenger, en diger lyd-sprellemann og en talerstol for vår nye Thereminister (opplev hvordan tomme slag i luften kan bli til den fineste musikk!) Og hvordan høres det ut med 12 meter lange pianostrenger som henger fra 4 etasje? Blir hele det indre rommet i Sentralen til et slags kjempeinstrument? De tre musikerne leder barn og familier i samspill og komponering og av og til samler alle seg til en minikonserter.
Medvirkende: Isak Anderssen, Johannes Bergmark, Jon Halvor Bjørnseth
Idé/konsept: Drivhuset stiftelsen for musikalsk verkstedsarbeid.
Ultimas egen festivaldag for barn arrangeres for fjerde år på rad. Igjen er dagen fullpakket med musikalske aktiviteter, som det å lage ting, lytte til merkelige lyder og oppleve nye verdener.
(…)
En rekke spennende lydskulpturverksteder laget av det innovative Oslo- kollektivet Drivhuset. Aktivitetene inkluderer å være med på å bygge et fire-etasjer høyt langstrengeinstrument, en vegg-hengt perkusjonsapekatt, en musikalsk skiheis, en interaktiv theremin-kvinne, og det alltid populære lydbordet fullt av mekaniske og elektroniske gizmoer.


Contact and upcoming events.
The Welcome page
Updated the 30th of January, 2018.